Botanique fantastique

'Love at first stitch' heet het boek van Tilly Walnes. En die liefde was er voor mij op slag met het kleedje op de cover. Van zodra ik het boek thuis kreeg, steeg het patroon pijlsnel naar nummer 1 op mijn to sew-lijstje.


Een licht zomerstofje was geen optie meer, een dikke winterstof evenmin. Iets voor het tussenseizoen dus, dat je zowel nog met blote benen en pumps als met laarsjes kan dragen. Met die opdracht in het achterhoofd fietste ik een paar weken geleden naar het Stoffencircus. In het overaanbod van dertien-in-een-dozijn-stofjes stond ook de stand van Piekewieke. En ik voelde meteen dat ik daar zou vinden wat ik wou. Want een print vinden die niet te kinderlijk is en genoeg adult uitstraalt, vind ik eerlijk gezegd geen makkie. Uiteindelijk bleek het zelfs nog moeilijk en kreeg ik er keuzestress van :-). Lieve en haar vriendin drapeerden de stoffen zelfs even rond zich om mij vlotter te doen kiezen. En mijn keuze viel uiteindelijk op de Botanical Palm. Niet wat ik , maar ik kon geen betere suggestie gekregen hebben. Perfect advies van Lieve!Ook het patroon is een schot in de roos. Geen typisch a-lijntje maar wel vriendelijk voor mijn heupen. En de kleine pofmouwtjes geven een leuk extraatje. Ik had er hoge verwachtingen van en die werden exact ingelost. Well done, Tilly!
Mijn maat had ik - ondanks opmeten en vergelijken - wel ferm te groot ingeschat. Het achterpand heb ik dan ook enorm moeten aan/inpakken. Laat ons zeggen dat de Megan Dress vooral mega was :-). Gelukkig had ik voor een stevige rits gekozen - om het kleedje wat pit te geven - waardoor die wel bestand was tegen enkele tornbeurten.


Moraal van het verhaal: ideaal voor de indian summer en om straks stilletjes de herfst in te rollen!


12 opmerkingen

 1. Mooi gekozen en beter te groot en dan versmallen dan direct te klein,zou zonde geweest zijn van het mooie stofje,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastique, je hebt er verstand van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. <3 voor het stofje! Zal mijn to sew lijst ook moeten aanvullen, want jouw megan dress heeft mij helemaal overtuigd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jadadde!!!! het is prachtig & die stof = echt heel sjiek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt goed gekozen. Dat stofje is er voor gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie keuze! het staat je prachtig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi!
  Ik heb een zomerversie gemaakt, maar nu ik de jouwe zie krijg ik zin om ook een winterversie te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeer schoon! Je doet me zin krijgen om er zelf aan te beginnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap seg en wat een leuk stofje. Ik moet (shame on me) toegeven dat er hier in huis ergens nog een onafgemaakt exemplaar van dat kleedje ligt, misschien toch maar eens afmaken!

  BeantwoordenVerwijderen