Allemaal beestjes

Tijdens een fris winterweekendje in en rond Leuven kon een pitstop bij Pauli niet ontbreken. Ik kom er bijna nooit, maar àls ik het kan maken om er te passeren (lees: een serieuze omweg inplannen) is het feest.
Behalve in februari. In de shopstraten had ik al geen chance met een allerlaatste soldeke waar ik nog op hoopte en ook bij Pauli bleek niets mij aan te spreken. Zucht. Tot ik een verdwaalde rol in mijn ooghoek zag. Net iets meer dan een metertje zat er nog op. Het schuilde tussen compleet andere stoffen, precies alsof het op mij lag te wachten. Geen twijfel mogelijk dat de zijdezachte liberty de mijne was!Dat ik er een kleedje voor mezelf van wou maken, was al snel duidelijk. En liefst ook een eenvoudig model om alle beestjes tot hun recht te laten komen. Hét perfecte model vinden moest maanden rijpen, tot ik van dit patroon een zomerversie besloot te maken. Geen poespas, wel rechttoe rechtaan. Ik moest er meteen ook al mijn logica bijhalen om de patroondelen uit die ruime meter te krijgen én geen diertjes op hun kop te zetten. Puzzelen voor gevorderden want ik hield maar een klein strookje meer over.

Of ik er tevreden mee ben? Hm, niet voor de volle 100 procent... Ik heb het gevoel dat ik er het maximum niet uitgehaald heb. Zonde. Hoewel ik een los kleedje wou, blijkt nog maar es dat ik precies toch beter bij a-lijntjes blijf. Dit is niet meteen figuurvriendelijk voor mij. Ik probeerde er achteraf nog wat meer taille aan toe te voegen en de schouderbandjes optisch te versmallen met een lintje, maar dat doet het oorspronkelijke patroon dan ook weer oneer aan.


En hoewel het een lichte stof is, valt het niet echt door. Ik had het anders verwacht. Misschien had ik niet mogen voeren? In 'actie' is het best oké, alleen iets minder in stilstaande fases. Conclusie: bewegen met dat lijf!17 opmerkingen

 1. op de foto ziet het er allemaal geweldig uit! En ik vind het detail aan de schouderbandjes wel leuk. Mooi dat ze zo een beetje samenkomen daardoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat dat metertje mijn schuld is: ik kocht namelijk de vorige anderhalve van de rol :) En opnieuw misten we elkaar net, daar bij Pauli, want toen ik daags nadien uit spijt terugkeerde om de rest van de rol, was het metertje weg. Mijn brein is nog steeds in dubio en laat de stof dus nog wat rijpen, maar ik onthou "geen A-lijn". Zelfs al ziet de jouwe er heel tof uit! (Blij dat ik niet de enige ben die de diertjes voor mezelf plande ;) )
  En als ge nog eens een omwegske langs Pauli maakt, moogt ge mij altijd waarschuwen hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. op foto ziet het er inderdaad wel zeer goed uit, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die 'schouderdingekes' juist tof. Geeft het een extraatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik miszie er absoluut niets aan, dragen Zenne!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kocht dat stofje bij Bambiblauw! Binnenkort ga ik erover bloggen! Ik ben dus meer dan fan van die diertjes! Leuk ook eigelijk voor volwassenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou dat stofje er nu niet meteen voor mezelf uitpikken maar moet toegeven dat ik misschien mijn mening eens moet herzien. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind de jurk zalig. Ik hou v durvers bij h kiezen v stoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het ziet er nochtans een super jurkje uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wàààt zeg? Lag dit bij Pauli verstopt?! Ik vind het één van de schoonste Liberty's aller tijden. En die jurk ziet er heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het nochtans mooi! Wat een vondst zeg, die stof. Ik zou die ook voor mezelf durven gebruiken, zeker weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk kleedje. Staat je goed

  Creatieve groetjes
  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zie alleen maar heel veel moois verschijnen hier op het scherm ! (en ik denk ook, zo knap dat je dit een een goeie meter kreeg !)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. prachtig jurkje! Ik zag de stof tot nu toe enkel in jongenshemdjes maar deze vind ik ook meer dan geslaagd! ik heb een vraagje voor jou. Wil je eens mailen naar sewbidoo(at)gmail(dot)com? bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen