Framboos en oranje

Ik hoopte op een winterprik. Niet omdat ik hou van pijnlijke sneeuwperikelen op de weg, maar wel omdat de lente al in de lucht hing toen ik deze warme winterse jurk eind januari nog last minute afwerkte. En zie, ik kreeg wat ik wou: temperaturen die flirten met het vriespunt. Ideaal dus om dit frambooskleurige naaisel nog een goeie maand te kunnen dragen.

Om het komende voorjaar niet helemaal buitenspel te zetten, zocht ik er wel felle oranje kousen bij. Het mag al es knallen, toch? (Dat ik eigenlijk de jurk een contrasterend paspelbandje wilde geven en een week lang met een stukje stof rondgelopen heb om dé perfecte kleur te vinden, maar ik nergens 100% blij van werd en ik uiteindelijk dus totaal niet kon kiezen en het paspelbandplan dan maar liet vallen om dus te eindigen met - alweer - een jurk in één effen kleur en dan maar de kousen het kleurrijke accent voor hun rekening liet nemen, dat laten we even buiten beschouwing.)


Over hoe deze jurk geworden is tot wat ie nu is, kan ik een boompje opzetten. Het uitgangspunt is een patroon uit Burda 10/2011 - net hetzelfde als deze jurk maar eigenlijk totaal onherkenbaar - met een kraagje gebaseerd op de New Look 6000. Een heerlijk mooi patroon, dat ik in detail bestudeerde om er dan mijn eigen versie van te brouwen. Om de puntjes op de i te zetten, naaide ik er niet één maar wel twee knopen aan.De nepzakjes liet ik uit de lange figuurnaad piepen. Allebei kregen ze ook een gestoffeerde knoop. Niet in een contrasterende kleur - wegens kiesstress dus - maar eigenlijk vind ik het zo ook wel mooi.


De rits stak ik eens niet in het rugpand, maar wel in de zijnaad. Veel blinder én netjes gecamoufleerd, want het lipje van de rits zit net verstopt onder mijn oksel - als je goed kijkt.Dat ik mijn volle-kleerkast-syndroom compleet negeer en een nieuw favoriet patroon heb om ook zomerversies mee te maken, maakt deze oranje framboos helemaal happy :-)!

O ja, met dank aan het omaatje voor het blind naaien van mijn zoom, want da's niet onmiddellijk mijn afdeling qua kunde en geduld.

36 opmerkingen

 1. Super! En effen vind ik ook heel mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, echt knap gemaakt!!! En mooie combinatie met de knallende kousen! Als immer-kleedjes-draagster (zelfs als het sneeuwt) ben ik jaloers op jouw eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Keiknap! Ik ben helemaal fan van de kleurencombinatie en ik zal dan mee duimen voor nog een beetje winterprik :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo chique zeg ! Echt, vol van verwondering en bewondering !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben heel erg onder de indruk... Zo schoon jong!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit wel een heel geslaagde versie! Zeer mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh die wil ik zo in mijn kast,echt mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig die jurk en geweldig gecombineerd met dat oranje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goh man, dat is echt een heel schoon jurk! Respect voor de eigen toevoegingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi kleedje, zo fijn afgewerkt...de oranje kousen zou ik er zelf niet onder durven dragen...maar bij jou staat het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig! En heel leuk gecombineerd met die kousen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waauw Jozefien, dat kan toch zò in de winkel?! Ik sta echt vol bewondering voor zo'n perfecte afwerking, echt heel schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nie-te-doen-schoon!! Ik wil ook zo'n kleed!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. amai slik... zo schoon, en zo perfect afgewerkt.
  ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Reacties
  1. Ik heb een vraagje: via welke site heb je het patroontje gekocht?

   Verwijderen
  2. Ik heb niet het patroon van de New Look 6000 gebruikt (dat is te koop via simplicity.com of ebay) maar wel dat uit de Burda. Dat boekje kon ik van mijn tante lenen en heb ik zelf niet meer. Maar in de meeste bibliotheken vind je wel een Burdacollectie, dus wie weet kom je het daar tegen?

   Verwijderen
 16. De kleur, het patroon, de knoopjes, wauw. Prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. kwam hier nog eens kijken naar jouw schoon kleed en zie hier dat er blijkbaar iets fout gelopen is met mijn reactie die ik eerder al publiceerde ... Het was in ieder geval een waw-reactie! Een kleed dat niet 100%, maar wel 200% mijn goesting is! En petje af hoe jij twee patronen gaat combineren alsof het niets is ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo vol bewondering over jouw afwerking!! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Waaaaaw!!! (en toeme jaloers, en schoon, en hoedoededattoch, en meer van dat...uiteraard)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jozefien, je maakt prachtige stukken! daarom heb ik jou genomineerd voor de Liebster Blog Award. Lees bij mijn post wat er nu van je wordt verwacht :)
  http://vanjansen.blogspot.nl/2013/02/liebster-blog-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hei, is het de burda 10/2011 of de 12/2011? in de andere post schrijf je andere referentie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Burda van oktober 2011 is de enige juiste, sorry voor de verwarring.

   Verwijderen
 22. Dit is inderdaad een prachtige jurk! Zou ook bij mij in de kast mogen hangen, inclusief de oranje kousen:) Mooi gedaan, dikke proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen