Vouwen en strikken

Basic T-shirts genoeg in mijn kast, met witte en zwarte exemplaren op kop. Maar het mag al eens wat meer zijn om een dagdagelijkse outfit met jeans en truitje een tikkeltje extra te geven. Dus diepte ik een gekoesterd Beer-stofje op. (Ooit gebruikte ik dat al voor een rok, die voor mij te klein bleek. Richting zus dus, maar niet voor ik een nieuw stukje kocht. Poging twee voor een nieuwe rok mislukte weer waarop ik nog een nieuw lapje kocht. En het meteen in de stoffenkast mikte, wegens vervloekt. En pas na vijf jaar kreeg het metertje écht een bestemming)


Het modelletje haalde ik uit de Knip van augustus 2014. De aanpassingen hielden weinig in: iets meer taille creëren en de rits die ik in de zijnaad stak. In het topje geraken is geen probleem, eruit was een ander paar mouwen :-). De plooien vormen een fictieve strik, wat ik wel een fijn extraatje vind.


De kleur is niet meteen in een foto te vatten, maar het is een soort donkerblauw met een glans erop. Best wel feestelijk. Alleen niet meteen strijkvriendelijk, ik krijg er de opvallende middenvouw dan ook niet echt meer uit zonder dat het boeltje samenklit van de warmte :-(


Het lijkt me trouwens een beetje de volwassen versie van deze fijne top, een variatie op de Lucy van La Maison Victor. Conclusie: zit goed, toont goed én ideaal om te maken uit metertjes-stof-zonder-bestemming. Meer van dat!


19 opmerkingen

 1. een schoontje!
  die vouw zal er na het wassen waarschijnlijk wel uit zjn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herkende het model al onmiddellijk van op de eerste foto. We vonden het in de naailes al onmiddellijk top! En nu ik dit zie ... 👍
  vorige zomer stonden er nog veel leuke topjes (ideaal voor op een jeans) in de knipmode. Ik maakte er al een van, als ik eens fris ben ga ik ermee op de foto ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal nekeer naar de bib moeten gaan om die knipmode te pakken te krijgen want ik krijg al veel goesting in dat topje. En die vouw zal er wel uit zijn na het wassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie top en (ondanks het vijf jaar vervloekt is geweest :-) ) ben ik helemaal weg van het stofje!
  mizolilie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meer dan geslaagd exemplaar. Je kan nooit topjes genoeg hebben in je kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof model dit bloesje, staat je super! Hopelijk hebben ze die knip in de bib!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel schoon modelleke voor mademoiselleke ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, heel mooi. Ik krijg op slag zin om eens iets voor mezelf te maken in plaats van altijd voor de kindjes. :-)
  http://dekopspeldekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. supermooi! ik ben een echte bloesjesfan dus dit is er eentje die kans maakt om op mijn to do list te komen...heb ook nog zo'n mooie bolletjesstof die ik nog niet vervloekt heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh mooi ! Hier ook een fan van een jeans "met iets op"...
  Ik ga eens op zoek naar die knipmode ...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo lekker feestelijk en toch comfortabel, lijkt me dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. direct feest met dit bloesje. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen