Dikketruiendag

Dikketruiendag én een kwik dat vandaag op een knappe 10°C mikte: de ideale combinatie om stevig ingepakt buiten in de tuin te lopen. En welke trui in mijn collectie is dikker dan deze?


De Celine van La Maison Victor zorgde enkele maanden geleden voor een coup de foudre toen ik het model in het magazine zag (die hals!), alleen zijn breiskills niet aan mij besteed. Een naaimachine en haaknaalden, daar kan ik best mee om. Maar breien reikt bij mij niet verder dan rechts en averechts.
Dus ging ik met puppy-ogen en bijhorende wol naar oma. Zij klaarde de klus, al ging het niet zonder slag of stoot. Meten, nog eens meten, proeflapje breien, uittrekken, herbeginnen, weer uittrekken...



Ik denk dat ik weet waarom breien (nog) niet mijn ding is. Geef mij maar stof en naaimachine waarbij je makkelijker retouches kan doen achteraf. Maar mijn respect voor breien is in elk geval dubbel en dik toegenomen. Dank u, oma!





Het enige waar ik nog mee worstel, is de sluiting/sluitingen. Ik heb er nu bovenaan twee haakjes en oogjes aangehangen, maar die vallen telkens weer open. Bovendien zou ik graag iets vinden dat voor wat extra taille kan zorgen bij de trui. Op de paspop heb ik wat gezuurd met kopspeldjes (anders gleed de trui er gewoon af) maar hoe dan ook heb ik nog de juiste sluiting niet gevonden. Ervaren breisters, tips?

6 opmerkingen

 1. heel mooi, ik zou overwegen om een lint langs de binnenkant te bevestigen en daar drukknopen ofzo op te bevestigen. Kate Davies heeft het hier in haar cardigan ook gedaan: http://katedaviesdesigns.com/2012/11/28/ursula-cardigan/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel mooie kleur! welke wol heb je gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amaaai, wil jouw oma niet ook een voor mij maken ;-) (mopje eh ;-)!). Super mooi gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh, hier zeker ook geen ervaren breister. Misschien eens polsen bij de mama van deZusjes? Wel héél mooi, de kleur alleen al!

  BeantwoordenVerwijderen