Let's jiffy!

Na de halve fiasco met het patroon uit Burda 10/2011 - uiteindelijk zit het wel goed, maar de weg naar het resultaat liep niet over rozen - kon ik mijn queeste naar hét geschikte patroon nog niet staken. Ik zocht iets waar de basis goed zit, zodat ik kan blijven variëren. Liefst in de categorie 'eenvoudige a-lijn zonder poespas', wat voor mijn lijf het meest flatterend blijkt te zijn. Dus besloot ik om één van mijn pins een kans te geven en bestelde ik Simplicity 1609.


Met een b-versie waarbij je blijkbaar gaat lopen als een pinguïn volgens het voorbeeldfotootje en een happy naam die klinkt als een dans - let's jiffy, zou dat bestaan? - koos ik voor een frivool denimstofje uit De Stoffenkamer. Online en offline verwaterde ik al een hele tijd, want het leek mij een perfecte stof voor een broek. Maar onder het mom 'ken jezelf' liet ik het altijd voor wat het was want ik zou zo'n opvallende broek toch nooit durven dragen. Om het broekgemis te boven te komen, zocht ik dan maar knallende collants. (Al kan het natuurlijk ook rustiger, met donkerblauwe exemplaren).


Het feit dat het voorpand uit twee delen bestaat, is voor mij heel handig. Bij bestaande patronen met een voorpand aan de stofvouw gebeurt het soms dat ik bovenaan stof over heb en alles bloest dan. Dat kàn mooi zijn, maar niet als je de hele dag alles op z'n plaats moet trekken. Maar door de middennaad iets in te nemen, krijg je een golvende lijn die ruimte geeft waar moet en aansluit waar nodig. De rest liep van een leien dakje.


Mouwtjes zijn niet inbegrepen in het patroon en dat zie je aan de hoge schouderuitsnijding. Maar ik holde nog even naar De Stoffenkamer om extra stof en plakte er halflange mouwen aan. Kwestie van bij -5°C nog de bloemetjes letterlijk te kunnen buitenzetten zonder uit mijn vel te bibberen.


De strik naaide ik er netjes op om mijn b-versie helemaal af te werken. Dat hij nogal gecamoufleerd is, vind ik helemaal niet erg.Het eindverdict? Een enthousiaste 9/10. Ik denk dat ik mijn nummer één gevonden heb, let's jiffy!

20 opmerkingen

 1. Oh wat mooi! De stof en de strik maken de jurk helemaal af! Gok dat we die nog vaker gaan zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het stofje, daar zag ik ook een broek in, maar om dezelfde reden als jij kocht ik het nooit. Dat 'bloezen' aan de voorkant kan je nochtans perfect snel oplossen in komende patronen, zodat een middenvoornaad niet noodzakelijk is. Omdat een uitleg te moeilijk is, zocht ik deze voor je: http://bernieandi.wordpress.com/2012/07/13/pattern-alterations-how-to-remove-gaping-or-excess-fabric-from-neckline-of-a-fitted-dress/

  Jij bent al helemaal klaar voor de feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Supertip, dankjewel! Nu móet ik mijn schrik om in de patronen zelf aan te passen (ipv achteraf in de stof) wel overwinnen.

   Verwijderen
  2. gewoon doen! dat geeft u pas een AHA-erlebnis van jewelste! En eerst een baalkatoentje kan nooit kwaad, dan hebt ge dat bovenstuk voor heel lang en kunt ge variëren zoveel je wil!

   Verwijderen
 3. Denim voor een kleedje, het doet mij denken aan die absoluut onelegante salopet-kleedjes uit mijn kleutertijd (die enkel klasgenootjes droegen, welteverstaan. Kleuter Eva zou zoiets met hand en tand van haar lijf geweerd hebben.) Maar dit valt absoluut stijlvol te noemen. Sjieken bal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een stofje waar ik nooit naar zou grijpen wegen te opvallend, maar het eindresultaat is gewoonweg top. Soms moet een mens eens wat meer durven nietwaar?

  me-timebyseija.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoon gedaan! Ik ben niet zo'n fan van de stof (ligt aan mij ;), maar het kleedje zit je als gegoten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik volledig, want het is inderdaad niet meteen een stofje dat 'mijn stijl' is. Maar ik bleef er maar naar kijken, dus ben ik overstag gegaan :-). Het is es iets anders en ik ben er 100% tevreden van.

   Verwijderen
 6. Ja, een 'welverdiende' 9/10; zoals ze dat tegenwoordig zo schoon kunnen zeggen! ;-) Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. love it! Arwen heeft een rokje in hetzelfde stofje...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi! Blij dat je een bovenstuk gevonden hebt dat je helemaal past.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waw, wegens tijdsgebrek weer eventje geleden dat ik blogverslagjes gelezen heb, en heb duidelijk weer een paar van je mooie jurken gemist! Ze zitten je als gegoten! Knap hoor, want momenteel ben ik ook aan een kleedje bezig, en het is toch niet simpel om een goed passend kleedje te krijgen! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen