Thurlow met een twist

Broeken en ik, da's geen goed team. Zoeken naar een zo passend mogelijk model om dan toch nog neepjes te moeten stikken zodat de broek achteraan ietwat aansluit? Absoluut niet mijn hobby. Logisch dus dat mijn kast vol kleedjes en rokjes hangt. Maar deze winter heb ik toch vaak koude knieën gehad, want collants zijn uiteindelijk ook maar een (te) dun laagje stof. De Thurlow trousers van Sewaholic stonden daarom al lang op mijn to-sewlijstje. Een eigen broek naaien, dat klinkt niet mis hé? Ik heb bovendien de indruk dat de patronen van Sewaholic wel goed zijn voor een x-vormige figuur met rondingen (mezelf dus), dus ik wou het er op wagen.


Een Thurlow met een twist, dat is het geworden. Ik zou mezelf niet zijn als ik ook nu niets aan het patroon veranderde :-). Ik versmalde de pijpen sterk, stikte onderaan een brede zoom en naaide andere achterzakken. Niet omdat ik de originele welt pockets niet mooi vind, wel omdat ik denk/dacht dat ze niet flatterend zouden zijn voor een goed gevulde poep. Want laat ons eerlijk zijn, ik heb een nogal - ahum - curvy achterste. Gelukkig is dit patroon met hoge taille daar ideaal voor en helpt de stretch gabardine ook een handje.


De oker denimgabardine is trouwens van bij De Stoffenkamer. Voor het patroon informeerde ik bij Sewaholic zelf, die me Het Stoffenhuis tipten. Daar hadden ze het wel nog in stock en kon ik aan de slag. Mijn stofje had ik al gekocht in november en is dus eigenlijk winters, maar met die verwarde seizoenen komt dat precies nog niet zo slecht uit.


Het patroon zelf zit - zoals het Sewaholic betaamt - perfect in elkaar. Alle delen kloppen helemaal en er is eigenlijk meer werk met knippen en merktekentjes toevoegen dan met stikken zelf. Alleen de handleiding ga ik de volgende keer iets minder strikt volgen, want ik had heel wat patroondelen te veel geknipt en vond de logica in de afwerking niet altijd kloppen. Net als de maat trouwens, want ik mag voor het volgende exemplaar zeker een cijfertje minder nemen, yes! Meer mijn buikgevoel volgen dus, want die tweede Thurlow Trousers komt er zeker.


Binnenin koos ik voor gebloemde voeringsstof en een metalen rits. De onzichtbare sluiting vervang ik waarschijnlijk wel nog door een gewone knoop met knoopsgat, want nu durft het hele boeltje terug openspringen.Vooral die diepe zakken en de lusjes voor de riem, dat maakt het zo echt hé.

Mijn eigen broek, yeah!

41 opmerkingen

 1. Jij hebt een mooie poep, curvy zoals het hoort. Wat is me dat nu? En een mooie broek. Ik heb de Juniper liggen om te stikken, de stof is al uitgeknipt en al, maar het is toch een beetje met schrik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel knap! Het lijkt me een model waar ik ook mee zou staan, maar ik lees dat je sterk versmalde dus dan vraag ik me meteen af 'waar' en 'hoeveel'. Is het eigenlijk een olifantenmodel? Ik vind ze heel geslaagd, zowel model als stofkeuze! En niets mis met uw derrière!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn inderdaad wat olifantenpijpen in het originele model, je moet maar es googlen. Ik gok dat ik elke pijp toch wel ongeveer 7 à 8 cm versmald heb, maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat je zelf wil. Ik wou gewoon geen superwijde broek, maar ook niet skinny natuurlijk. Snap je :-)?

   Verwijderen
 3. Wauw! Ik ben echt stikjaloers. Straf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai, effenaf schoon jong! Ben jaloers! E idd, niets mis metrum gat jonkske, een schoon gat van hier te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig!!! Ook mijn figuur denk ik! Goeie aanpassingen ook zo te horen! Ik heb nog een beetje broekennaaivrees, maar als ik deze zie ga ik misschien toch een poging wagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijken wel mijn benen en derriere! Hheel netjes gemaakt en schoon kleur. Zal ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtexemplaar waar je trots op mag zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai! Gij snelle madam! Heel mooi, die broek van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Olala! Schoon gedaan! Mooie combinatie met het blauw van de top en schoenen, die ik beide ook prachtig vind!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knap, hoor! En uwen derrière, die is prima! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb hier precies al een heleboel artikels gemist, gelukkig wees Blogger mij wel op dit hier. Een broek! Iets waar ik nog niet aan durf beginnen, maar wat bij u zo prachtig goed gelukt is. Ik dacht eerst dat het bovenstuk een zelfgemaakseltje was, gezien de originele toets :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waaaw! Super gewoon! En je topje is trouwens ook vree schoon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Knap. Leuk modelletje en mooie stof (ook de kleur vind ik prachtig)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die zit gewoon als gegoten ! Laat het ons er maar bij houden dat ik mij met mijn speciale rondingen nooit aan een broek waag, tenzij die ook een hoge taille heeft en de pijpen gelijkmatig wijder worden naar onder toe (terwijl ik denk bij jouw patroon dat deze broek wat aansluitend zit aan de dijen en dan verbreed vanaf de knieën). Maar dit aangepaste model zit jou echt als gegoten en het ziet er bovendien echt 'voor echt' uit ! Knap knap knap !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan zelf wat goochelen met de pijpenbreedte, dus mocht je je er toch aan wagen, dan denk ik dat dit modelletje met de hoge taille wel een kans maakt.

   Verwijderen
 15. Zo super knap gedaan! Net echt... En inderdaad, curvy veel schoner dan een lat!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. WAUWH! Super mooie broek (en ook je bloesje en je schoenen zijn prachtig)!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Echt een hele mooie broek! Prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Waauw, ziet er megaprofessioneel uit. Alweer. Schoon hoor, ook uw curvy achterste! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Waw waw waw, echt respect voor die schone broek! Perfecte stof ervoor en trouwens hele mooie voeringstof ;-) Ik ben zelf iemand die van model in niet al te veel broeken past, en nu zijn we in de stikles bezig aan eentje, ik ben vree benieuwd, maar zo mooi als die van jou zal ze gegarandeerd niet worden. Ik heb die van jou gepind om af en toe eens naar terug te kijken en te dromen van mijn eigen goed zittende broek ;-) PS zo'n mooi shirtje, mag ik zo onbeleefd zijn om te vragen waar je dat haalde ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is eentje van de Flaircollectie bij Zeb van vorig jaar. Sinds vorige week met een grote onverklaarbare en onuitwisbare vlek trouwens :-(

   Verwijderen
 20. Mooie broek,mooi truitje ,mooi model!
  Nog eens bedankt voor de tip...ga het patroon direct bestellen sè.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. dit vind ik zo straf om zelf een broek te maken, hoedje af, heel mooi, trouwens heel de outfit vind ik erg geslaagd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw! Hoe knap om zo'n broek te maken! Dat wil ik ook nog wel eens proberen... En aangezien jouw 'onderstel' nogal behoorlijk op het mijne lijkt als ik de foto's zo bekijk is dit patroon ook wel iets voor mij denk ik. Dank je wel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Waw! Zo mooi!! Ik heb hier het Juniper-patroon van Colette klaarliggen... Ik vind het echt supermooi, hele mooie kleur ook en ze past perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jawadde seg, sjiek. Echt waar. En die kleur...geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Amai .... die zit perfect en is perfect gemaakt. Petje af. Tis ook een geweldige kleur. Ik zou zeggen, maak er nog maar een paar. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wauw een broek, en zo'n mooie, daar durf ik nog niet aan beginnen, maar je inspireert me zeker wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Waw, knap zeg! Een broek gewoon. Daar zou ik nog niet direct aan durven beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Love ALLES aan de broek, maar wooral uw bloemekesvoering! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh, dit wakkert mijn goesting om ook zelf een broek te maken enorm aan! Toen ik begon te naaien, was 'een broek' echt hét project waarnaar ik uitkeek om te maken van zodra ik voldoende ervaring had. Maar intussen ben ik een kleedjesdraagster geworden, terwijl ik dat voordien niet droeg. Dus een broek staat niet meer zo hoog op het lijstje :-) Maar dit doet mijn goesting dus weer stijgen, merci ;-) Al zoek ik dan wel misschien best een ander patroontje. Het lijkt ook dat de broek nogal hoog komt, of is dat mijn gedacht? (ik draag het liefst broeken met een heel lage taille...) Hoe dan ook: heel mooi gedaan, hierop mag je fier zijn! (en op je poep ook ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Schoon! En heel schoon schoenen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Waauw! Heel mooi!
  Prachtige broek, maar ook prachtig topje en schoentjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mooi!
  Absoluut een geslaagd patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. amai, wat een mooie broek! dit patroon moet ik onthouden :-)
  en okergeel en koningsblauw = perfect match!

  BeantwoordenVerwijderen