Koningsblauw


Op een feestje krijg ik regelmatig "Zelfgemaakt?" te horen, wijzend naar mijn outfit. De laatste tijd moest ik te veel "Zelf gekocht" antwoorden, dus moest en zou ik voor het trouwfeest van M&D op 17 april een eigen jurk maken. Koningsblauw, dat stond meteen vast. En een June dress, want die had ik deze winter al 100% goedgekeurd. Na lang zoeken vond ik bij Petite Couture vond ik de perfecte stof in het perfecte kleur.

Een tijdje geleden plande ik een weekje vakantie, met exclusieve naaitijd in het achterhoofd. Drie keer raden: ik deed werkelijk van alles die week, behalve naaien. Pas op de laatste dag congé kwam de naaimachine boven. Maar de dagen erna kwam de drukke agenda weer in volle galop op mij af, waardoor er amper vrije avonden of weekends bleken te zijn. Dat ik donderdagnacht nog tot 2 uur moest naaien om alles af te krijgen én 's morgens bleek dat ik de rits nóg maar eens moest uithalen terwijl de deadline mij serieus op de hielen zat, mag dan ook niet verbazen. Strakke planning is my middle name... 
Gelukkig kon ik vrijdag iets voor 13 uur een afgewerkt jurkje op de kapstok hangen, het bij la mama binnengooien voor een strijkbeurt terwijl ik naar de trouwmis in Gent snelde en bij het terugkeren een netjes gestreken kleedje kon ophalen. Merci!


Om het blauw te breken, koos ik voor parels van Veritas. Stuk per stuk met de hand op te naaien, een monnikenwerk dat ik tegen deadline niet goed zag komen. Tijd voor plan b dus: ik pinde het bovenstukje en voering met kopspelden strak vast op mijn strijkplank, legde alle parels in de juiste vorm en plakte ze vast met hobbylijm. Oké, het ís bricoleren en het vroeg een vaste hand, maar tot nu toe houden ze perfect. Voor ik het kleedje was, ga ik alle parels wel vastnaaien natuurlijk.Een patroon exact volgen is niet aan mij besteed. Ik diepte de halslijn dan ook meer uit om de parels een mooier plekje te kunnen geven, stikte de vouwen in de rok ruim 12 centimeter dicht en ging voor een lagere ruguitsnijding. Van dat laatste ben ik niet zo wild, ik vind het nog altijd wat lomp. Ik had liever een spitsere V-vorm gehad. Maar aangezien de schouderbandjes vooraan wijd openstaan, is dat waarschijnlijk iets waar je weinig kan aan veranderen?


Onderaan de rok naaide ik zwarte paspel als extraatje. Oorspronkelijk wou ik de paspel bovenaan rondom gebruiken, maar dat bleek te hard uit te pakken. Dus verhuisde het naar onderen; een beter plan.De June dress is waarschijnlijk het eerste en tot nu toe enige kleedje dat bij de eerste pasbeurt als gegoten bleek te zitten. Grote aanpassingen en veel innemen hoefden deze keer eens niet te gebeuren. Happy me! Bovendien zit het prinsesheerlijk. (Dat moet ook het enthousiaste wapperen en flapperen van mijn handen op foto's verklaren, geen idee wat ik daar allemaal aan het doen was)
Moraal van het verhaal: dik tevreden met mijn feestjurk én heel wat complimentjes gevangen. Meer van dat :-)

38 opmerkingen

 1. Schitterend kleedje,jozefien!! Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi kleedje! En die parels zijn een superchique detail :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super knap! En ik snap niet wat je bedoelt met de ruguitsnijding, ik vind die gewoon chique!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie jurk en goed gebricoleerd daar bovenaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iedere keer opnieuw twijfel ik of die june dress ook mij zou staan ... en als ik nu weer deze zie ... zo mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. das momenteel ook het enige kleedje waar ik in pas zonder dat ik de helft moet gaan aanpassen! En wat een prachtexemplaar heb jij daar zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Panty's :-)! (Al had ik er precies beter ook rond mijn armen gedaan, die moeten duidelijk nog wat zon vangen)

   Verwijderen
 8. Echt suuuuupermooi! En idd, chique benen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het prachtig! En slim opgelost met die lijm :-). De rug stoort mij helemaal niet. Misschien te breken met een knooplintje van de ene naar de andere kant, maar ik vind het zo ook best elegant!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De perfecte jurk voor jouw figuur, de kleur staat je geweldig en ik ben zooooooo jaloers op jouw benen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. dat geloof ik gerust dat je daar veel complimenten mee hebt gevangen, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Recht uit een boekske!!!
  heel mooi en wat een knappe afwerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Knap kleedje en dat koningsblauw is heel mooi als stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie stof en die jurk moet ik nu eindelijk toch ook eens gaan maken! Dit is alleszins een heel mooi exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. naar mijn mening de mooiste June dress die ik al zien passeren heb! proficiat, schitterend gemaakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Erg mooi, een koninklijke jurk als je 't mij vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Supermooi
  En die benen, mag je trots op zijn! Oke op de jurk natuurlijk ook want die staat fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Schitterend en zeer koninklijk, dat blauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Geweldig chique, de parels maken het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zoals op Instagram al gezegd, wauw!
  Die mooie blauwe kleur met de zwarte parels maken de jurk echt tot een pronkstuk!
  Wij zijn absoluut fan.

  Creatieve groetjes,
  het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo mooi. Echt feestelijk. De june blijft een toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. mooi! En die ruguitsnijding vind ik leuk hoor, helemaal niet lomp... Ik ben zelf minder fan van parels en dergelijke, dus die zou ik er voor mij achterwege laten, maar denk dat ik het modelletje toch ook eens moet proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtig kleedje!

  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een mooi jurkje! Prachtig stofje, en ik ben echt wél fan van die ruguitsnijding, helemaal niet lomp! Net klassevol! :-)

  BeantwoordenVerwijderen