XL voor XS

Beestig, praktisch en persoonlijk. Dat wou ze graag. En of ik dat naaigewijs in een geboortecadeau kon samenvatten? Ik kreeg de vraag van een fiere meter in spé die een uniek geschenkje wilde voor het kindje-op-komst. De naam van de buikbaby werd mij ingefluisterd en ook het thema was helemaal duidelijk. Om de puntjes op de i te zetten, koppelden we het nuttige aan het aangename en planden we een etentje in Gent. Maar net die dag maakte Noah zijn entree in de wereld. Hij verraste met zijn snelheid door een goeie maand te vroeg te komen. Noah was xs: extra small, maar ook extra snel en extra schattig. 

Hem in levende lijve bewonderen kreeg dus even voorrang op zijn cadeau, maar een kleine maand later - het moment waarop hij eigenlijk echt had geboren moeten worden - is het helemaal af. Noahs meter had graag iets waaraan hij zich kon hechten en wat hij niet onmiddellijk zou ontgroeien. Met een zacht speeldeken van 1,5 m op 1,25 m zal dat laatste niet snel gebeuren. Omgerekend past Noah met zijn kleine lijfje er een goeie vijftien keer op, dus dat zit safe.


Kleine Noah woont nu nog even in België, maar heeft eigenlijk zijn eigen kamertje in Indonesië. Dat is toepasselijk gepimpt met olifanten, giraffen en aapjes op de muur. Een beestige stof voor zijn speeldeken kon dus niet ontbreken en het werden de vrolijke olifanten van Kokka.  Mijn collectie lintjes kwam van pas om een reeks kriebel- en voelstrookjes te voorzien. Ook mijn eigen labeltje mocht mee in de rij en zal binnenkort niet veilig zijn voor nieuwsgierige minivingertjes.De achterkant van het speeldeken werd blauwe sponsfleece: babyproof, streelzacht en niet te warm voor het hete Indonesië. Ik haalde mijn beste naaiwerkskills uit en naaide  met de hand een olifant om het grote blauwe vlak wat te breken.


Aan de zijkant kwamen vier ronde olifantenbolletjes met badstof aan de achterkant. Al een geluk dat Noah niet Jean-Baptiste heet of heel de rand hing vol :-).


Et voilà, nu hopen dat Noah er veel aan zal hebben. Ik ben in elk geval in de wolken dat er vanaf nu 11436 kilometer verder op de wereld ook een stukje Les Mademoiselles te vinden is.
14 opmerkingen

 1. Heel leuk! En intentionaliteit goe bezig ze! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, vooral de details maken het af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gemaakt en zo netjes afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh da's een tof! Of hoe een dekentje toch niet gewoon een dekentje is als je er wat aardigheidjes aan toevoegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De achterkant van dit speeldeken ... zo verrassend !!! Superleuk gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dit lijkt me super om te krijgen, mooi gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me heel leuk om te krijgen: mooi én praktisch!
  Heb dat stofje met olifantjes ook gekocht en ik dacht er een dekentje mee te maken. Als ik het zo in't groot zie bij jou, lijkt me dat nog steed een goed idee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi gedaan en die vriendin van jou heeft een goede smaak. 'Noah' is een heel mooie naam :)

  BeantwoordenVerwijderen