Madeliefjes in de nacht


"Dit wil ik ook", dacht ik toen ik deze racerback dress zag. Ik prikte de foto op pinterest en zoals vaak bleef het daar ook bij. Tot ik een lapje heerlijk zachte Daisy in mijn virtuele winkelmandje mikte en bijpassende boordstof ging kopen in Gent. Basismateriaal: check.Het patroon van het kleedje is bestemd voor kleine dametjes: van één- tot achtjarigen om precies te zijn. Hoe goed ik ook mijn best zou doen, ik krijg in dat maatje maximaal één bil gewrongen. Zelf tekenen dus met een bestaand topje als basis. Patroon: check.Of toch niet helemaal... Bij het rugpand maakte ik - helemaal niet volgens plan - een eigen versie van de racerback. Mijn stof was beperkt, dus ik moest slim schikken om alles uit mijn lapje te krijgen. Ik vond het dan ook een geniale zet van mezelf om de rimpels in het korte bovenstukje te maken in de plaats van het onderste stuk. Klopt natuurlijk niet, want dan kon de halsboord er niet meer netjes aan. Goed, een piramidegeïnspireerde knipingreep later lukte dat wel, maar ik kreeg een lichte blaas in ruil. Tjah... Ook de mouwuitsnijdingen bleken bij nader inzien niet echt racerachtig te zijn, maar dat doe ik wel opnieuw als ik ooit es tijd te veel heb (lees: niet).Maar verder ben ik in de wolken met mijn nieuwe jurk. Streelzachte stof en in een zuchtje klaar. Ik heb bovendien ook ruim getekend waardoor ze losjes en gemakkelijk zit. Ideaal om in te spelen eigenlijk, wat ook de hoofdactiviteit van de bedoelde één- tot achtjarige dametjes is. Tot die leeftijdscategorie behoor ik al jàren niet meer, dus doop ik dit om tot mijn nieuwe slaapkleedje.
17 opmerkingen

 1. schitterend, ook voor grote meisjes dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw super leuk ! Die stof is geweldig !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel, ik heb de dochter haar 6 jarige racerback eens aangetrokken, en bedacht: he, die maak ik eens in 8 jarige voor mezelf, want dat lukte dus perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt? Dat achtjarig maatje was dus toch niet zo'n gek plan. Mocht ik het nog es maken, dan doe ik het zo. Dan is de kans groter dat het rugpand helemaal klopt :-).

   Verwijderen
  2. ja, ik kon gewoon in de 6-jarige versie, maar de mouwen waren een beetje aan de kleine kant, dus die 8 jaar gaat zeker lukken. Ik zou zeggen: ik probeer het al even voor je uit, maar aangezien mijn overlock stuk is, durf ik nog niets beloven...

   Verwijderen
 4. Een slaapkleedje ? Dat wordt alleszins zalig slapen dan ! Ik kocht in De Stoffenkamer deze prachttricot van Hamburger Liebe, was er ook meteen verliefd op toen ik het zag ... Ik maakte met een half metertje een hoodie ... volgt nog ;-)
  Was het vooraf zo gepland om er een slaapkleedje van te maken ? Ik vraag mij namelijk af of je ook borstneepjes moet voorzien in tricot voor zo'n jurkje ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen borstneepjes gemaakt, dat hoeft helemaal niet. Het zit wel nogal losjes aan de oksels, maar da's gewoon omdat het zo getekend was. Kan dus makkelijk wat strakker gemaakt worden. Alleen aan de schouders heb ik met een klein rimpeltje gewerkt, maar dat was gewoon omdat ik het voorpand anders niet uit mijn stof kreeg. Ben benieuwd naar je hoodie!

   Verwijderen
 5. Ik vind het ook beter als een slaapkleedje. Heel leuk en t stofke ook
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gave dingen aak jij zeg, WAUW!!! (Hoor je vast erg vaak :)
  Groetjes, Miek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gemaakt! En in een zucht, zeg je? Iets zegt mij dat die zucht bij mij een paar uurtjes zou duren... :D

  BeantwoordenVerwijderen