Kop

De kop is eraf!

2010 is uit z'n ei gekropen, heeft z'n feestelijke strikje afgeworpen en kan zich nu twaalf maanden lang in volle glorie laten zien. Ben benieuwd wat het jaar nu nog schuil houdt onder z'n lange winterjas. Ik kan zelf anders wel heel wat plannen verzinnen, dus: laat maar komen...

In mijn eigen kop is het alvast woestijnstil en bruisend tegelijkertijd. Heer Blok en onafscheidelijke compagnon Examen palmen december en januari in, wat wil zeggen dat meester Leerstof de plak zwaait in mijn bovenkamer. Andere prikkels van buitenaf worden dus zo snel mogelijk binnengehaald, vacüum gezogen en gestockeerd tot later om nu genoeg mindspace vrij te houden. Blok heeft meestal een negatieve connotatie, maar deze keer komt er ook al een pre-nostalgisch vleugje bij. Na zeven 'blokken' is dit officieel de laatste keer - als alles goed gaat natuurlijk. In juni is het enkel eindwerktime. Dan zijn er dus geen tripjes meer naar mijn kamer met enkel 's morgens, 's middags en 's avonds een culinaire pitstop in de keuken. Het doet me eigenlijk wel iets. Al weet ik natuurlijk niet of ik er echt definitief een punt achter zet. Veel kans dat ik volgend jaar gewoon voor een part II ga, maar wat het wordt? Geen idee, of neen: veel ideeën maar nog niets concreet. Heb nog wel even ademruimte, dus dat komt wel snor. Maar het zorgt - naast heel wat andere superfijne dingen - ook wel voor het bruisen in mijn hoofd. Al kan een kolkende kop ook wel es aangenaam zijn.

De banner heeft ook gedeeld in de alles-nieuw-ambiance. Meer details en sfeer dan de vorige, dat mocht wel es. De meeste hokjes zijn trouwens vierkante fragmentjes van foto's uit de blog. Wie es veel tijd heeft - en dat geldt voor iedereen, want de twaalf verse maanden zijn nog maar net uit het bolletjesplastiek - doe maar een rondje 'Waar is Wally'?.

Geniet van 2010 en kop een knaller van een jaar binnen (moet wel lukken met twee nullen in het jaartal)...

2 opmerkingen

  1. Jos, ik hou van je schrijfstijl. Echt. Zelfs in examentijden waar mijn hersenen meestal een brainwashingproces ondergaan, springen de jouwe uit in creativiteit. Knap, echt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan ik enkel mee instemmen. 'k Vind het altijd fijn eens in jou blog binnen te gluren en iets nieuws te ontdekken! Mooi trouwens dat nieuw bloghoofd!
    Meer van dat jos! :)

    BeantwoordenVerwijderen