Circle meets square

Deze twee tortelduifjes zeiden "oui, ja en wauw" in het zonnige Senegal in april. Het zag er geweldig uit, te zien aan de foto's die via Facebook binnendruppelden. Zo mooi dat ik er ook heel graag was bij geweest, al was dat vakantie- en budgetgewijs niet zo handig. Gelukkig dachten Annelies & Lamine ook aan de achterblijvers en breiden ze enkele weken geleden een Belgisch staartje aan hun histoire sénébelge (en ringden ze elkaar voor alle zekerheid toch nog eens in het stadhuis :-)
Feest dus! Met alle klassiekers als broers-en-zusspeech, wapperende servietten en foute nineties-hits. (Lamine moet nogal ogen getrokken hebben!)

Om ons envelopje met geld een tastbare tegenhanger te geven, stikte ik een dekentje. Volgens meer dan gekend recept, maar wel mét extra betekenissen. Ideaal voor koude winteravonden in België, zwoele Senegalese strandmomenten, een beetje gemis (want het wordt voor A&L helaas nog vaak pendelen tussen Europa en Afrika) of voor de latere kleine chocoladen kindjes :-)Over de stof brak ik heel even mijn hoofd, tot ik deze in de Stoffenkamer tegenkwam. Met blauw en lila exact de kleuren van hun Afrikaanse trouwoutfit: beter kon toch niet? Dat het cirkeltje en het vierkant elkaar vinden kan ook tellen qua symboliek.

Afgewerkt met roze paspel - exact dezelfde kleur; dank je Stoffenkamer! - en een warme fleece.
Helemaal voor jullie, Annelies & Lamine. Dikke proficiat!

4 opmerkingen

 1. Mooi deken. Hoe je zegt het cirkeltje en het vierkant elkaar vinden kan zeker tellen als symboliek!! Echt tof!!

  Sofie
  http://dekopspeldekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. knap - en over nagedacht - een mooier cadeau bestaat niet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh ja, geweldig, dekentje, de kleuren, het stofke, de symboliek en het sénébelge-verhaal... love it!

  BeantwoordenVerwijderen