Poppengarderobe

"Voor één keer hé", zei Lore kortweg toen ze haar pop op Kerstmis in mijn handen drukte, zich snel omdraaide en verder ging spelen. Hoewel ze wist dat haar pop maar even 'op vakantie' ging bij mij, was ze er precies toch niet zo happig op. Ik wou geen trauma veroorzaken in het leventje van een vierjarige poppenmoeder, dus schakelde ik een naaiversnelling hoger. Met resultaat: op 1 januari kon ik netjes een stapeltje nieuwe poppenkleren afleveren. Van links naar rechts werden dat een jeansbroek, een rode poncho, een t-shirtje met strik, een rokje, een omkeerbaar jasje, een zomerjurkje met stolpplooi en een strandjurkje. (O ja, en een sjaal, maar die was aan de waslijn even gaan vliegen.)
Eerlijk? Ik had het wel wat onderschat. Ik dacht om snelsnel even te spieken voor patroontjes, want toevallig kwam de lengte van de stoffen poppen perfect overeen met die van een Baby Born. Tot daar de vergelijking, helaas. Een anatomische studie van een Baby Born leerde mij dat zo'n pop een enorm groot hoofd heeft op een klein halsje, quasi onwendbare armen en een dikke poep. Niet meteen een toonbeeld van flexibiliteit, wat helaas wél de eigenschap moest zijn van de kleertjes.


Ik haalde dus tricot, fleece, elastiek en velcro boven om ervoor te zorgen dat het aan- en uitkleden vlot en vlug kan gaan. Op pop ziet dat er ongeveer zo uit:(De rode poncho maakte ik trouwens in de hoop dat Lore daardoor haar eigen gekregen poncho nu wel zal willen dragen. Slimme truc of wishful thinking?)

Een makkie was die nieuwe garderobe niet, maar verslaaaavend, amai nog nie! Ik moest mezelf echt intomen om geen passende outfitjes te maken. Dus sloot ik af met dit wikkeljurkje met stolpplooi in gabardine, mijn favorietje in de reeks (en misschien nog iets voor deze zomer in volwassenenmaat?).

33 opmerkingen

 1. Word ik als jongensmoeder heel jaloers op! (zie me nog niet zo snel een poncho voor de graafmachine fabriceren...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kocht mijn patroontjes allemaal bij Wollyonline. Je kan er eindeloos mee combineren. Je dient ze wel aan te kopen.Er staan wel af en toe gratis patroontjes bij.

  Groeten, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi allemaal, jammer dat de dochters hier al uit de poppen zijn, ik begon er meteen aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Petje af!!
  Dat staat hier ook nog op de planning, maar ik krijg het al warm en koud als ik er aan denk. Ik maak precies liever grotere kleding.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooooh, supermooi!!! Het wachten meer dan waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind ze stuk voor stuk zo schattig, die mini-kleertjes ... maar ... het verbaast je vast niet dat het strandjurkje net een streepje voor krijgt (het stofje hé, het kan mij nog steeds bekoren).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O my god!!!! Onze poppenmoeder zou door haar dak gaan!! En het strandkleedje, zalig...
  Btw de poncho truk zou kunnen werken hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jos! weeral pareltjes! Ik ben echt gek van die poncho! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. geweldig! Daar worden poppemoedertjes erg blij van!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauwh! Zo mooi zeg!
  Ik denk zo dat pop nog een keertje op logement mag komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waaw, schoon en schattig. Enne eu...als ge u niet komt houden, hier loopt er ook een rond met een popje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb gespiekt bij Tante Hilde, maar de patroontjes gekopieerd op 110% waardoor ze net pasten voor de babypop van mijn jongste ... De slaapzak is bij ons een echte hit !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ook bij hobbydoos.nl vind je enkele gratis patronen speciaal voor baby born !

   Verwijderen
 13. da's megaschattig die poppekleertjes! Wie weet komt de pop binnenkort nog wel eens op vakantie bij jou ;-) Als ze daarvoor zoveel schoons in de plaats krijgt ... En ik kan me goed voorstellen dat het friemelen was voor die kleertjes, zijn van die kleine prutsdingskes hé! Maar je hebt het er supergoed vanaf gebracht!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi gemaakt! Een speekselmedaille voor jou, want ik zie mezelf er niet aan beginnen... Lijkt me teveel gefrutsel voor zo'n klein stukske. Dat Loreke mag content zijn met zoveel nieuwe tenuekes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Amai! Zo'n garderobe zeg! Echt leuk gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Er bestaat nochtans een knippie-boek vol Babyborn patronen, van ergens eind de jaren '90. Bij ons in de bib hebben ze dat alleszins. In die oude Knippies stond trouwens elke keer een poppenkledingstuk! Dus kleine ik op schoot bij oma, en kiezen. Ik hoop dat ik later veel dochters krijg, want die kleertjes zijn te schoon om ooit weg te geven. Ik hoop dat Lore er in de toekomst ook zo over denkt, want haar pop is er prachtig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super leuk! Ik maakte ook eens een collectie, nog eens een dikke maat kleiner en van zomerstofjes (pop woont overzees), grrr, dat was niet fijn! (Meeste met de hand gedaan dus...)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super zeg! Amai Lilith zou hier blij mee zijn. Dat Knippie-boek hebben ze hier in de bib ook staan, ik maakte daar ooit al eens iets uit voor Liliths pop, maar als ik dit zie, kriebelt het om meer te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. MOH!!! Zooo ontzettend schattig!! Prachtig gedaan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw!
  Dat is een hele mooie garderobe dat de pop heeft gekregen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik kan me voorlopig niet voorstellen dat ik dat leuk zou vinden (zoveel gepruts aan zo'n kleine stukjes stof, niet??) maar zelfs mijn zoontje zou zo blij zijn met een pop die hij kan aan- en uitkleden (en tanden poetsen en in bad steken...:-)) ik twijfel tussen een pop maken voor zijn verjaardag of een jacob en charlie maken. we'll see :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ze zal er waarschijnlijk wel superblij mee geweest zijn! Dus dankbaar is het zeker wel. Ik moet zeggen dat ik ook al uitkijk om een poppengarderobe te maken voor dochterlief!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wauw wauw wauw, wat gaaf allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen