Vree(m)d schoon

"Gluren in culturen" is sinds gisteren definitief uit de startblokken geschoten. Na weken van overleggen, strategieën vergelijken en plannen is er voor GiC een eerste foto.

De dienst internationale samenwerking van Waregem wil met het project graag binnenkijken in vreemde culturen. Daarvoor willen ze allochtone fotografen zoeken die foto's nemen én zich laten fotograferen in hun eigen huis. Alles wordt in februari-maart in een tentoonstelling gegoten. Bovendien hangt er ook een liedjesluik aan vast. Als we binnengaan bij de mensen, laten we hen ook liedjes in hun moedertaal zingen. Een ferme uitdaging, maar wel heel leuk.
Mijn taak is om te coachen en ook zelf foto's te nemen. Momenteel hebben we maar een klein plasje amateurfotografen waaruit we kunnen vissen, dus hou ik me vooral met het tweede bezig. En het eerste resultaat staat hieronder.

Een gezellige boel daar, gisteren. Naast de zoon en dochter van Tulay kwamen ook twee nichtjes van onder de tafel en waaide het buurjongentje binnen. Een vijfkoppig koor dus - dat was ideaal - al had het toch wat last van plankenkoort. Steef kon accordeongewijs het ijs breken en zo stond er toch nog een boerderijliedje op de recorder.

1 opmerking

  1. Tof zeg!
    En coach... amai goed bezig :)
    Het project klinkt echt veelbelovend, kben al benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen