Dimitri de Zoveelste

Waar hij de mosterd blijft halen, weet ik niet, maar dat Dimitri Leue bevallen is van z'n tweeëntwintigste stuk staat wel vast. Het hoge aantal en het tempo waaraan hij ze afwerkt, doet mijn mond openvallen. Gelukkig zijn z'n onbevangen verbaal-barokke stijl en onnavolgbare vergelijkingen nog steeds de wol waarmee hij een voorstelling breit. En op kwaliteit boet hij ook niet in - integendeel - hij schaart telkens interessante mensen om zich heen. Je zou ze vakidioten kunnen noemen, mochten ze niet zo verrassend uit de hoek komen met hun kostuum-, decor- en muziekontwerpen.

Vrijdag komt het pasgeboren 'Armandus de Zoveelste' naar Waregem. Een oersprookje met 39 figuren, zoals HetPaleis zelf aankondigt. Gespeeld door acteurs om duimen en vingers bij af te likken: Warre Borgmans, Sien Eggers, Koen Van Impe (speelde heerlijk in 'De Idioot' van Laika, waarvoor hij terecht een prijs kreeg), Sus Slaets, An Miller en heel wat jong trappelend talent.

Tegen mei brengt de nu nog foetusvoorstelling 'De Marcellini's' stilaan wat weeën op gang. Samen met theatermaatje Bruno 'Sammy' Vandenbroeck speelt Leue eindelijk - de twee willen al jàren iets samen uitbroeden - een stuk over twee clowns.

Ik ben vol verwachting...

Geen opmerkingen