Happy Harriet

La Maison Victor viel in november in de brievenbus en kondigde een wedstrijd aan: 'stuur een outfit uit deze editie in en maak kans op een overlock'. Stoffen, naalden en draadjes genoeg, maar een overlock staat nog niet in mijn naaikamer. Het ideale zetje dus om aan de slag te gaan.


Figuurgewijs koos ik voor de Harriet dress. Een aansluitend bovenstuk en een heupvriendelijk wijde rok blijven winners voor mijn lijf. Ik dook in mijn stoffenkast en selecteerde potentiële Harrietstoffen. Maar toen kwam Mon Depot voorbij met een nieuwe lading stoffen van Fragile. Dat die kwaliteit top is, wist ik al. De opvallende print was iets wat ik nog niet eerder koos - al ligt het toch een beetje in de lijn - en gelukkig bleek het een prachtige gok.

Zeggen dat Harriet supersnel ineen zat, zou te rooskleurig zijn. Het patroon overtekenen vroeg veel tijd, maar vooral het schikken op de stof was geen lachertje. Ik wou het motief behouden waardoor het leek alsof de jurk uit twee exact gespiegelde helften bestond. Van de twee meter stof hield ik enkel wat flarden over. Het resultaat ziet er nu wel uit winkelproof uit, wat mij heel wat complimentjes opleverde.


Een ferme boon voor:
- het bovenstukje dat meteen perfect zat en
- de heerlijke Fragilestof van Mon Depot
- symmetrie in het kwadraat
Meer hoeft dat niet te zijn! Happy with Harriet!


21 opmerkingen

 1. Dit moet wel de mooiste Harriet zijn die ik al zag voorbij komen. Het plaatje klopt volledig en de jurk is meer dan winkelwaardig! Just love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Harriet staat hier ook nog op de ooit-planning, als die maar half zo mooi wordt als jouw exemplaar, prijs ik mezelf gelukkig. Af, meer kan ik er niet over zeggen, ik ben er stiekem stapelgek op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow, knap! die stof doet het model alle eer aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Ik had m zo gekocht als ik m in de winkel zag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, prachtig! De mooiste harriet die ik al zag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh zo mooi! Respect ook voor de symmetrie, dat moet niet eenvoudig geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh, ik heb het stofje ook, echt heerlijk hé, ik kijk er echt super hard naar uit om er mee te werken, maar ik ben nog wat zoekende wat ik er mee ga doen, dus bedankt voor de inspiratie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De jurk lijkt wel gemaakt voor het kopje :) Prachtige foto's, alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fantastisch mooie jurk, zeg! Méér dan winkelproof, daar lopen de prints nooit zo mooi door! Chapeau voor dit mooie werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die Harriët staat u heel goed, een knap jurkje alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dag Josefien, kunt u mij een berichtje sturen? Ik ben geïnteresseerd in je werk! -x- Mama van Dijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, stuur jij mij een mailtje op les_mademoiselles[at]hotmail[dot]com? Dankjewel!

   Verwijderen