Oker en blauw

Zondagochtend, tijdens de eerste echte winterprik, reed ik met de auto anderhalf uur door een bevroren landschap. Richting Leuven, Pellenberg meer bepaald, in de gerestaureerde hoeve bij Annamarieke. Eens testen of er diep in mij een meubelstoffeerder verscholen zat.En ja, die bleek er wel te zijn. Na een stevige workshop ging ik de trap af met een 100% handgemaakte zitbank. Dat die vijf uur daarvoor nog gewoon een ruwhouten frame met pootjes was, zou je amper zeggen. Het sleuren met singels, volume geven met polyether, vastnieten van volumevlies, afwerken met baalkatoen en ten slotte het stofferen zelf wierpen duidelijk hun vruchten af. De gevoelige vingertopjes en stijve armspieren nam ik er 's anderendaags graag bij. Mijn work-out voor dat weekend had ik zo ook al gehad. Dat meubelstofferen vroeger blijkbaar vooral een mannenjob was, kon ik bevestigen.Al was er ook een vrouwelijke touch voor nodig, want het hoeken vastzetten bleek geen sinecure. Na veel oefenen en vouwen lukte het toch. Belangrijk wel, want die kan je niet meer maskeren nadien.


Het oorspronkelijke plan om de bank in de woonkamer te zetten, bleek niet echt top. Iets te druk en te weinig plaats. Dan maar boven in de slaapkamer. En daar bleek het plaatje wonderwel te kloppen. De stof van Petite Couture - waarover ik last minute nog twijfelde, ook al lag die al maanden klaar - matchte perfect met de kast en het oker van de lamp - die schandalig genoeg nog geen plekje op de blog kreeg. Samen met de kleerkast en de zitbank is dit het derde DIY-element in onze kamer.

In een notendop: zeker geen goedkope workshop, maar wel dik tevreden met de begeleiding en mijn unieke zitbank. En dat meubelstofferen, dat is voor herhaling vatbaar. Als mijn naaimachine ooit de geest geeft, weet ik wat gedaan.

32 opmerkingen

 1. Mooi gedaan! En past inderdaad mooi in je slaapkamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi! Een kennis gaf die workshop en ik spotte deze bank al op de foto's. Zo grappig dat het dan de jouwe blijkt te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Mooi gedaan en wat een zalige kast!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die zitbank echt prachtig. Ik krijg zin om me ook eens aan meubelstofferen te wagen, al betwijfel ik of mijn spieren dat aankunnen :) Het stofje past ook zo mooi bij je parket! Héél blij dat ik weer een nieuwe blog ontdekt heb. Mooie stijl, mooie foto's, mooie creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoontje! Nu krijg ik natuurlijk ook terug zin in stofferen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie combinatie met al die spullen!

  En speciaal leuk voor ons, want over een paar weekjes krijgt onze woonkamer deze kleuren, oker en blauw in de vorm van bank en muur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap zeg! En 't is een eind, maar ik vind het wel de moeite om ervoor naar het mooie atelier van Annamarieke te rijden. ;-) Die kleerkast-in-kleur brengt me op ideeën voor het gedrocht dat in onze slaapkamer (mis)staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. in één woord waw :) waw waw waw (dat is meer dan één woord maar dat moest ik gewoon zeggen: waw)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben precies blij dat het in de living niet zo goed paste ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Respect, heel mooi! En ook handig, zo'n bankje dicht bij je kleerkast.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi verslag! De bank staat super in je huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog zoiets dat ik ook zelf wil kunnen! Snel eens bij Annamarieke piepen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super mooi. Als er iets is dat ik nog graag zou bijleren dan is het meubels stofferen. Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb..... Bij jou is het super geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt prachtig! En zalig dat hij zo goed op jullie kamer past. De kleur van de kast is geweldig!! Goei smaak! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super! Die staat daar fantastisch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. heel erg mooi & whaw die kast is goed gelukt

  zeer leuke slaapkamer
  http://mumendemiekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. This is stunning! I have been wanting to cover my footstool for ages. You have given me great inspiration!

  BeantwoordenVerwijderen