"Station of music"Uit het niets beginnen dansen te midden van een publieke plaats; echt origineel is het idee niet. Maar in dit filmpje gaven de dansers er maandag in Antwerpen Centraal letterlijk een nieuwe twist aan. Wanneer de overbekende Oostenrijkse berghit "Do re mi" uit de luidsprekers schalt, begint een ogenschijnlijk toevallige voorbijganger uitbundig te dansen en valt het kleine meisje dat aan z'n hand liep na enkele seconden in. Dat zet een kettingreactie in gang: naarmate Maria de toonladder zingt, gaat ook het aantal dansers in crescendo. Niemand staat toevallig in de grote stationshal en iedereen past perfect in de choreografie. De dansers vertolken waar veel voorgaande massadansen wel willen, maar nooit in slagen: een perfect getimede chaos. Heel straf.
De boodschap van de stunt mag dan wel niet onmiddellijk duidelijk zijn - vtm wil reclame maken voor het nieuwe programma 'Op zoek naar Maria' - toch vind ik ze meer dan geslaagd.

PS: Het begin van het filmpje warmt wat op, maar blijf zeker kijken want het blijft verbazen...

PS 2: Een mooier gemonteerde versie van de dans op http://www.vtm.be/mariadans/, al vind ik het verrassingseffect er minder groot...

PS 3: Dat niet alles vanzelf gaat: http://www.vtm.be/mariadans/makingof.html

Geen opmerkingen